Kuchyně Francouzské Polynésie nabízí spoustu zajímavých dobrot. Prolíná se s chutěmi Francie, v některých případech se inspiruje Itálií a Čínou. Polynéská kuchyně nezapomíná ani na exotické ovoce nebo plody moře, kterých je v Polynésii dostatek.
Kuchyně Francouzské Polynésie nabízí spoustu zajímavých dobrot. Prolíná se s chutěmi Francie, v některých případech je inspirovaná italskou a čínskou kuchyní. Polynéská kuchyně nezapomíná na domorodé prvky s množstvím exotického ovoce nebo plody moře, které jsou tu dostupné a poměrně levné.
Nejčastějšími užívanými potravinami Francouzské Polynésie je syrová ryba, ovoce, kokosové mléko a typické je pečení masa na kamenech v jámě.
Dnes si však necháme jazýček smlsnout na sladkém, a to rovnou na koláči, kterému se pro jeho užití zejména na slavnostních událostech, přezdívá „svatební koláč“. Co myslíte, jak dělají svatební koláč hospodyňky ve Francouzské Polynésii?

Polynéský svatební koláč
Ananasový "svatební koláč" původem z Polynésie je skutečnou pochoutkou. Co všechno k jeho přípravě budete potřebovat?
Ingredience na polynéský koláč:
- nasekaný ananas - 1 hrnek,
- nastrouhaný kokos - 10 dkg,
- nastrouhaná mrkev - 2 hrnky,
- nadrcené vlašské ořechy - 1 hrnek,
- vanilka - 2 lžičky,
- skořice - 2 lžičky,
- kukuřičný olej - 1/4 hrnku,
- cukr - 2 hrnky,
- vejce - 3 ks,
- mouka - 2 hrnky,
- jedlá soda - 2 lžičky,
- sůl - 1 lžička.

Postup výroby polynéského koláče
Připravte si mixér, do kterého smíchejte cukr, olej, vajíčka a mixujte, dokud nevznikne těsto. Jakmile je těsto krásně nadýchané a bílé, dejte ho stranou odpočinout.
Ostatní suroviny ze seznamu smíchejte do velké misky. Přidejte k nim připravené těsto a směs opatrně promíchejte. Směs na polynéský koláč nalijte na plech, který jste si před tím vymazali tukem a pomoučili. Pečte na maximálně 350 °C po dobu zhruba 50 minut.
Jakmile je upečeno, nechte koláč zhládnout, poté jej nechte zamrazit. Koláč se hostům podává mražený. Dobrou chuť.
Vyzkoušejte také recept na tradiční polynéský pokrm Poisson Cru.