PERTH - perla australského západu

Západní Austrálie je veliká. Opravdu veliká. Její plocha proslulého prázdného vnitrozemí, rozměry, řídké osídlení jen málokdy sahající k pobřeží a Perth jako nejizolovanější hlavní město státu zaručují nejkrásnější zážitky z Austrálie.

PERTH - hlavní město západu

Zmiňovaný Perth je hlavní město největšího australského státu Západní Austrálie. Z toho vyplývá, že jej najdeme na západním pobřeží kontinentu, přestože samotné město vody oceánu neomývají. Město vyrostlo na březích Labutí řeky ( Swan river) a dnes v něm žije na 1,7 milionů lidí, což z něj činí čtvrté nejlidnatější město Austrálie. Vzhledem k tomu, že ho od skutečného „centra dění – velkoměsta“, dělí neuvěřitelných 2800 kilometrů, není v něm život nijak hektický. Pro ty, kteří dávají přednost „centru“ doporučujeme návštěvu východního pobřeží, kde se skýtá možnost navštívit několik velkoměst současně (Sydney, Melbourne, Canberru nebo Brisbane).

 

Vraťme se ale zpět na západ. I když Perth stojí tak trochu mimo střed zájmu, rozhodě se nedá říct, že nemá co nabídnout. Naopak. Jeho hlavní předností je například fakt, že zde panuje nádherné, slunečné počasí, dokonce je tu co do počtu dní v roce nejslunečněji v Austrálii. Relaxujte a odpočívejte na plážích, v parcích, užívejte si barbecue s přáteli nebo vodní sporty, hlavně tedy jachting. Do centra zájmu se dostal poté, co v roce 1983 místní jachtaři vyhráli v závodu America´s Cup. Bylo to poprvé, kdy se vítězem stal tým nepocházející ze Spojených států amerických. Perth ale zdaleka není jen místem odpočinku. Je to velmi dynamické město, kde můžeme zažít spoustu dobrodružství. O organizovanou zábavu a zážitky se postará například Underwater World, kde můžeme obdivovat dokonce i některé druhy velryb. Skutečný adrenalin pak zaručuje návštěva zábavního parku Adventure World Theme Park. Pokud by nám jeho rozmanité atrakce nestačily, můžeme si v sousedství skočit bungee jumping.  Chcete prožít příjemný den plný odpočinku a zábavy? Tak neváhejte a vydejte se na nedaleký Rottnes Island. „Rotto“ je velmi oblíbeným cílem rodinných rekreací obyvatel Perthu. Ostrov se nachází asi 19km od Fremantlu. Lemují ho izolované tropické pláže a zátoky. Hlavní zábavou jsou zde různé činnosti pod širým nebem – plavání, rybaření, surfování, šnorchlování a potápění. Okořeňte si návštěvu  projížďkou kolem tohoto 11 km dlouhého ostrova na kole. Vyberte si svůj kousek pláže a relaxujte. Tak co, už se tam vidíte i Vy? Neváhejte a pojeďte s námi.

Zeptejte se nás

Jsme připraveni zodpovědět jakékoliv vaše dotazy. Nejste si jisti vhodností termínu, programu, fyzickou náročností nebo vás zajímá něco jiného? Ozvěte se nám telefonicky, emailem, případně využijte kontaktní formulář.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Získejte přístup ke zlevněným zájezdům a novinkám v katalogu a využijte slevy 500 Kč.