Jak si užít Hobart

Hlavní město australského státu Tasmánie Hobart je skutečnou perlou, v níž se snoubí umění, příroda a zábava. Hobart, obývající 200 tisíc lidí, vibruje speciální atmosférou díky své kompaktnosti a přítulnosti. Jak si tedy správně užít druhé nejstarší město Austrálie?

Navštivte MONA

Hobart nabízí pro milovníky umění hned několik skvělých příležitostí, jak strávit příjemné odpoledne. Jednou z nich je Museum of Old and New Art, tedy MONA (Muzeum starého a nového umění). Zajímavostí je, že MONA je největším soukromým muzeem na jižní polokouli. Tasmánské Muzeum a umělecká galerie nabízí pohled do historie i současnosti této exotické krajiny.

Vzrušující atmosféra na nábřeží Salamanca Place

Noční život v Hobartu je spojen především se Salamanca Place, kde se nachází ty nejpopulárnější bary a restaurace, ale rovněž i příjemné posezení s kávou, kde si můžete v klidu odpočinout. Za zmínku určitě stojí vyhlášená whisky Sullivan´s Cove, jež byla i několikrát oceněna jako nejlepší jednosladová whisky na světě.

Kajakem podél pobřeží

Hobart je výborným výchozím místem pro poznávání okolní přírody. Jednou z nejoblíbenějších možností je projížďka kajakem po pobřeží. Tasmánské pobřeží nabízí více než 300 malých ostrůvků, které tak můžete při plavbě kajakem prozkoumat.

Národní park Maria Island

Budete-li toužit po divoké přírodě na souši, vydejte se 75 kilometrů za Hobart do národního parku Maria Island. Zde na vás čekají uchvacující ruiny, krásné pláže a především unikátní zvířátko známé jako tasmánský čert. Nebo si zajeďte pouhých deset minut za město k hoře Mount Wellington a kochejte se pohledem na Hobart z výšky. 

Zeptejte se nás

Jsme připraveni zodpovědět jakékoliv vaše dotazy. Nejste si jisti vhodností termínu, programu, fyzickou náročností nebo vás zajímá něco jiného? Ozvěte se nám telefonicky, emailem, případně využijte kontaktní formulář.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Získejte přístup ke zlevněným zájezdům a novinkám v katalogu a využijte slevy 500 Kč.