Vydejte se s námi na 6 nejkrásnějších pláží na světě

Každá z nich je jiná, každá je něčím specifická, všechny jsou však krásné. Řeč je o plážích, a to ne ledajakých. Nechte se inspirovat na svou dovolenou našimi tipy na nejkrásnější pláže naší planety.

1. Polynésie – ráj na zemi Tahiti a Bora Bora

Francouzská Polynésie se svými ostrovy a ostrůvky rozloženými na ploše mnoha tisíců kilometrů Tichého oceánu jsou doslova rájem na zemi. Vyhledávanou destinací pro dovolenou snů jsou zejména ostrovy Bora Bora a Tahiti. Na jejich nekončících plážích, které jsou pravidelně v žebříčku těch nejkrásnějších pláží na světě, na vás čeká koupání v blankytně modré vodě a krásná příroda, s omamně vonícími exotickými květinami. Okolní hornatá krajina o sobě na první pohled dává tušit, zde se na vzniku ostrovů před mnoha lety podílela sopečná činnost. Většinu ostrovů lemují korálové útesy plné bohatého podmořského života. Nebudete vědět, kterou z polynéských pláží zvolit jako tu nejlepší.

Francouzská Polynésie - Bora Bora

2. Filmové pláže v Thajsku

Málokterá země je pro Čechy oblíbená tak jako Thajsko. Kromě zdejších cen Thajsko láká svými pohostinnými lidmi, romantickou přírodou, vysokými skalami, jemným pískem a tyrkysově modrým mořem. K nejoblíbenějším místům Thajska patří zátoka Pang Nga s tisíci barevných rybek, hustými porosty mangrovníků a fantastickými skalními věžemi a jeskyněmi. Ty nejkrásnější pláže podle turistů najdete na ostrovech Ko Phi Phi Don nebo Ko Phi Phi Leh s filmově proslulým zálivem Maya Bay, kde se točil film Pláž s Leonardem di Capriem. Ani blízký ostrov Phuket nezůstává pozadu. Nejhezčí phuketskou pláží je údajně Kata Noi.

Thajsko - Maya Bay pláž

3. Pláže ve stínu mayských památek v Mexiku

Milovníky slunění a historie potěší mexický Yucatán, který návštěvníkům nabízí prožít obojí najednou. Jeho pohádkové pláže leží doslova pár metrů od vzácných mayských památek. Velmi oblíbené jsou klidné pláže v Tulumu, kde si můžete prohlédnout prastaré mayské vykopávky a pyramidy. Jedna z nejkrásnějších pláží v Mexiku je Playa Maroma kousek od mezinárodně proslulého Cancúnu. Příjemným bonusem mexických pláží je celoročně teplá voda, která má zpravidla kolem 28 stupňů.

Mexiko - pláž v Tulumu

Opravdovou raritu pak ukrývají neosídlené mexické ostrovy Marietas. Nejslavnější pláž Mariet je tzv. pláž Lásky (nebo také Skrytá pláž). Doslova ukrytá pláž, za jejíž výjimečný vzhled může kombinace činnosti mořských vln a vulkanický původ ostrovů, vypadá z ptačí perspektivy jako díra do země. Nachází se dokonale ukrytá před zraky všech pod skalními převisy. Dostanete se k ní jen proplutím tunelů pod skalisky.

4. Miami beach na Floridě

Pláže na Floridě patří k největším turistickým cílům tohoto amerického státu. Patří totiž k nejkrásnějším na světě a každoročně řada z nich obdrží v tomto směru některé z ocenění. Floridské pobřeží je téměř 2 tisíce km dlouhé. Samozřejmě ne po celé jeho délce jsou udržované pláže, ale přesto na zhruba polovině této délky se nachází kvalitní písečné pláže. Kterou z nich si vyberete? To záleží na tom, jakou část Floridy preferujete, v jaké roční době sem jedete, máte-li raději rušnější nebo odlehlé pláže či jakým aktivitám se chcete na dovolené věnovat. Je z čeho vybírat. Co třeba vyhlášená Miami beach?

Miami beach - Florida

5. Černé pláže Dyrholaey na Islandu

Jako z jiného světa... V okolí nejjižnějšího cípu Islandu – skalní brány Dyrhólaey - se rozprostírají nádherné široké pláže, pokryté černým sopečným pískem. Pro nás Evropany, zvyklé na evropská moře, je to něco velmi neobvyklého. Ke koupání to tu sice, díky nízkým islandským teplotám, zrovna není. Pohled na černé lávové pláže, bílé zpěněné vlny a z vody vyčnívající ostré skalní jehly, vás bude zajisté fascinovat.  

Island - černé pláže Dyrholaey

6. Městské pláže v Singapuru

Moderní a krásné město Singapur, je synonymem mrakodrapů, ohromných obchodních center a jednoho z největších přístavů na světě... Málokdo by tipoval, že se tu dá vykoupat v moři, opalovat se na nádherných písčitých plážích a popíjet míchané drinky z beach baru. Nejkrásnější singapurské pláže se nachází v části ostrova Sentosa. Právě zde najdete hned několik nejkrásnějších pláží, které se těší velké oblibě turistů. Jednou z nich je pláž Tanjong. Hned kousek od ní jsou golfové kluby, podmořský svět či filmové studio Singapur. Ač by se to nemuselo zdát, pláž Tanjong je velice klidná. Pokud si chcete užít pohody, relaxace a chytání bronzu bez davů turistů, je Tanjong právě tím místem, které hledáte. Ovšem částí Singapuru Sentosa to ještě nekončí! Další překrásné pláže najdete i na jižních ostrovech, nebo na východním pobřeží. Singapur je dovolenkovou destinací se vším všudy.

Singapur - pláž v Santosa

 

Zeptejte se nás

Jsme připraveni zodpovědět jakékoliv vaše dotazy. Nejste si jisti vhodností termínu, programu, fyzickou náročností nebo vás zajímá něco jiného? Ozvěte se nám telefonicky, emailem, případně využijte kontaktní formulář.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Získejte přístup ke zlevněným zájezdům a novinkám v katalogu a využijte slevy 500 Kč.