Tato místa nesmíte v Irsku minout

 

Co navštívit v Irsku?

Jestli patříte mezi milovníky hradů a přírody, tak se jistě ocitnete v samém nebi. Kde jinde totiž najít tolik úchvatných památek jako právě v Irsku. Větší koncentraci katedrál, zřícenin a dalších technických zajímavostí budete hledat jinde jen stěží. Zároveň můžete obdivovat i přírodní krásy, zejména pak v národních parcích, či na poloostrovech. Ukažme si proto pár míst, která nesmíte minout.

Dublin

 

Jen sotva pár kroků od centra města se nachází velmi dobře známý pivovar Guinness. Prohlídkou za 18 eur se vrátíte o mnoho let zpátky v čase a navíc k tomu dostanete i jedno dobře vychlazené pivo. Za zmínku stojí i nejstarší irská univerzita Triniti College, založená již v roce 1592. Rozkládá se na ploše přesahující 200 km2. Rozhodně doporučujeme navštívit i slavnou čtvrť Temple Bar s desítkami irských hospod a živou hudbou, kde je český bar Czech Inn.

Moherské útesy

 

Až 200 metrů vysoké útesy v délce 8 kilometrů zařezávající se do Atlantického oceánu jsou k vidění na západě Irska, kde se natáčela i jedna slavná scéna z filmu Harry Potter. Tato úchvatná scenérie se nabízí v hrabství Clare. V roce 2007 zde bylo vybudováno rozsáhlé návštěvnické centrum. Na nejvyšším bodě se nachází vyhlídková věž. Vstupné pro dospělou osobu je 6 eur.

 

Ostrov Skellig

 

Plavba rybářskou lodí na opuštěný ostrov Skellig je opravdu nevšedním zážitkem. Toto poměrně špatně přístupné místo se nachází 12 km od pobřeží. Přistání s lodí je zde poměrně složité díky silnému vlnobití. Plavba trvá skoro 2 hodiny a zajímavostí je, že se platí až po návratu. Na ostrově je jedno z největších hnízdišť ptactva Papuchálkové, které čítá kolem 20 000 jedinců. Další nevšedností je, že zde nesmí být více jak 250 lidí a návštěva smí trvat 2 hodiny.

 

Poloostrov Iveragh

 Největší poloostrov. Je tu taky nejvyšší hora Irska - Carrauntoohil(1041 m). Nejoblíbenější turistická trasa a zároveň i jedna z nejkrásnějších jednodenních okružních tras, to je okruh Ring of Kerry. Začíná v obci Killarney a projíždí se přes Kenmare, Sneem, Waterville, Cahersiveen a Killorglin. Po cestě na vás čeká panoramatická vyhlídka Ladies View, kde je ideální místo na pořízení fotografií. Dalším zajímavým místem je městečko Sneem s pestrobarevnými domky, čí Staigue Ringfort - torzo staré pevnosti uprostřed louky.

Jste připraveni se s námi vydat na cestu po Irsku, tedy Smaragdovém ostrově? Více zde.

Zeptejte se nás

Jsme připraveni zodpovědět jakékoliv vaše dotazy. Nejste si jisti vhodností termínu, programu, fyzickou náročností nebo vás zajímá něco jiného? Ozvěte se nám telefonicky, emailem, případně využijte kontaktní formulář.